Indu legeplads Type 1
gummi
gummi

press to zoom
Type1_mgras
Type1_mgras

press to zoom
grass
grass

press to zoom
gummi
gummi

press to zoom
1/3
3 Typer underlag
Faldunderlag
Som udgangspunkt etablerer vi altid faldunderlag med specielt faldsand. Der bortgraves et område i en dybde på minimum 30cm, hvorefter legepladsen monteres - Til sidst efterfyldes det nye faldsand. 
 
Gummifliser
Vælges der et underlag af gummifliser, da udgraves et område i en dybde på ca. 20 cm, hvorefter legepladsen monteres - Til sidst efterfyldes med stabilgrus, som afrettes og vibreres for nedlægning af fliserne.
Kunstgræs
Ved kunstgræs som faldunderlag, da udgraves som ved gummifliserne. Der afrettes og efterfyldes med stabilgrus, som vibreres. Herefter udlægges kunstgræsset - Til sidst monteres legeredskaberne.
Tarzanbane
Tarzanbane

press to zoom
9
9

press to zoom
Tarzanbane
Tarzanbane

press to zoom
1/2
Høj legeværdi
Legeredskaber højre end 60cm kræver falunderlag.
Kantafgrænsning
Omkring et faldunderlag er det ikke strengt nødvendigt, at der bliver etableret en kant. En kant som adskiller materialet i faldunderlaget fra græs/ukrudt, men også forhindrer spredning af materialet i faldunderlaget ud på det tilstødende område.
På en sponsorlegeplads undlades etablering af kant.
Såfremt et område ikke tillader, at der udgraves til faldunderlag p.g.a. eksempelvis asfalt- eller flisebelægning, da etableres typisk en tilstrækkelig høj kant, som kan bidrage til, at der indlægges 20-30cm materiale - Afhængig af hvilken type underlag som vælges.
Se billedet til højre
Sikker legeplads
Stærkt skrånende terræn

Såfremt området skråner meget, da kan materialet fra udgravningen opdæmmes omkring den laveste del af området. 

Det kan dog være nødvendig med etablering af en kraftig afgrænsning, såfremt der er tale om stærkt skrånende terræn.

Læs mere

Reklamefinansiering
Materialevalg
Hos Indu har vi et princip når det gælder kantafgrænsninger: Træ bør aldrig have jordkontakt. Træ rådner. Træ rådner relativt hurtigt når det er i kontakt med jorden.
Derfor anvender vi typisk materialer af plast ved et behov for kant.
Sker det alligevel, at kunden insisterer på en kant-løsning af træ, da anbefaler vi at anvende ege-træ eller anden type hårdt træ.